Tukikummit 10 vuotta!

Miten poikani tai tyttäreni voi jatkaa harrastustaan? Hän on innoissaan ja edistynyt. Joukkueessa ja bändissä on syntynyt hyviä, saman henkisiä kaverisuhteita. Uusia turnauksia on tulossa ja konsertteja suunnitellaan.  Keväällä on vuositutkinto ja kesällä kisoja. Vaan miten nämä kaikki kustannetaan? Varusteet, kausimaksut, esiintymisasut, kisamatkat…

Harrastaminen on kallista

Lasten harrastaminen on kallista. Harrastaminen ei ole kaikille mahdollista. Onneksi kivaa, maksutonta tai lähes maksutonta tekemistä on paljon tarjolla. Seurakunnat järjestävät kerho- ja leiritoimintaa, pulkkamäkiin on vapaa pääsy, kirjastossa saa viihtyä maksutta koko päivän ja ystävien kanssa voi viettää ilmaista aikaa.

Perustoimeentulo?

Monissa perheissä kipuillaan ruoan ja taloustarvikkeiden riittävyyden, laskujen ja lasten vaatteiden ostamisen kanssa. Ei ole varaa edes lapsen petivaatteisiin puhumattakaan hyvästä sängystä tai koulutuolista. Erilaiset kirpputorit ovat monesti suurena apuna, mutta ensin pitää olla käteistä, millä ostot voi saman tien maksaa.

Tukikummit auttaa

Kirkkohallituksen ylläpitämän Kirkon diakoniarahaston sisällä toimii tukikummit. Tukikummit ovat yksityisten lahjoittajien rahasto vähävaraisten perheiden tukemiseen kertaluonteisesti. Tukikummihakemuksen tekee paikallisseurakuntien kirkon diakoniatyöntekijä yhdessä asiakkaan ja perheen kanssa. Tukikummeilta voi anoa avustusta muun muassa lapsen harrastuksen kausimaksuihin, varusteisiin ja koulutarvikkeisiin. Avustus annetaan välineinä ja palveluna, ei rahana.

Tukikummit ovat toimineet jo kymmenen vuotta Suomessa. Toivotaan ainakin yhtä monta vuotta vielä lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *