Liike on lääke

Aurinko paistaa ja joukko vapaaehtoisia on kokoontunut Missiokammarin eteen syyskesän lämpimänä päivänä. Edessä on retki Pirunpesälle. Mukaan on voinut halutessaan ottaa omat makkarat ja eväät. Paikan päällä on luvassa kahvia ja juttuseuraa. Edellisenä päivänä oli tarjolla matalamman kynnyksen kävelylenkki Hollolan Pikkutiilijärven rantaan. Lenkin jälkeen oli mahdollista hengähtää kahvikupin ja tuoreen sämpylän äärellä. Sisätiloissa oli mukava jatkaa ajatustenvaihtoa vapaaehtoisten ja työntekijän kanssa.

Missiokammarin toiminta on monipuolistunut kaupan ja kahvilan yhdistymisen myötä. Erityisen kysytyksi on muotoutunut torstain keittolounas huokeaan hintaan. Myös muualla Hollolan seurakunnassa yhteisiä ruokailuhetkiä on viritelty. Kuhmoisissa ja Padasjoella kuukausittaiset arkilounaat ovat toimineet jo monta vuotta, Hämeenkosken Ystävänkulmassa on soppapäivä kerran kuukaudessa ja Kärkölässä saa nauttia aamupäiväpuuroa perjantaisin. Kaikissa näissä väkeä on riittänyt.

Yhteiset ateriahetket ovat jo alkukaikuja ensi vuoden yhteinen keittiö – toimintamallin jalkauttamiseen Hollolan seurakunnassa. Jotta toimintamalli toteutuu aidosti,  jokainen on tervetullut. Mukaan tarvitsee vain halun tehdä ruokaa tai leipoa yhdessä sekä istua yhteiselle aterialle toiminnan päätteeksi. Yhteinen keittiö – hanke on osa hallituksen Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta – kärkihanketta.

Liike on lääke! Todellakin. Tänä vuonna Missiokammarin oma työntekijä Maaria Lumiaho on ideoinut yhteisiä kävelylenkkejä. Taustalla on liikkuva seurakunta – toimintamalli, joka kannustaa niin työntekijöitä, seurakuntalaisia kuin asukkaita liikkumaan arjessaan enemmän pienillä valinnoilla. Tavoitteena yhteinen liike ja lämmin yhdessäolo. Lämmin jo senkin takia, että yleensä liikkuessa lämpö nousee terveellä tavalla.

Viime viikolla Lahdessa kokoontuneilla kirkon diakonianpäivillä julkaistun diakoniabarometrin mukaan lähes jokainen diakoniatyöntekijä kohtaa viikoittain yksinäisen vanhuksen ja joka toinen työntekijä kohtaa viikoittain yksinäisen työikäisen. Syyt yksinäisyyteen ovat moninaiset, mutta selvää on, että pitkittyessään yksinäisyys lisää huono-osaisuutta ja syrjäyttää.

Seuraava Missiokammarin yhteinen kävelylenkki on vanhustenviikolla torstaina 11.10. klo 10. Lähtö Missiokammarilta ja vauhti on levollisen leppoisa. Tule mukaan ehkäisemään yksinäisyyttä ja parantamaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jo kymmenen minuuttia metsässä kohottaa tutkimusten mukaan myös mielialaa. Liikkeestä on lääkkeeksi moneen vaivaan!

2 Replies to “Liike on lääke”

  1. Myös meillä Hämeenkoskella pidetään kerran kuussa “Soppapäivä” Ystävänkulmassa, yleensä perjantaisin.

    1. Kyllä! Kiitos Eila, että muistutit tästäkin. Päivittän sen vielä tähän artikkeliin 👍. T.Virve❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *