Onko peli jo menetetty?

Lahdessa on menossa hiihdon MM-kisat. Ihmiset jännittävät, kuinka oma maa pärjää kisoissa. Useissa lajeissa on niin, että jo ensimmäisten kisaminuuttien aikana pystyy arvioimaan, että, kuka kisan voittaa ja ketkä taas häviävät. Jo muutamassa sekunnissa voidaan sanoa, että tämän urheilijan peli on jo menetetty.

Joskus tässä virassa kohtaa ihmisiä, joiden elämä on hyvin rikkinäistä ja särkynyttä. Joidenkin ihmisten elämä on ensi metreillä jo surua ja pelkoa täynnä. Määrittääkö ihmisen ensi metrit koko ihmisen? Onko peli jo menetetty?

Kun pidän lasta sylissäni kasteen jälkeen näen hänessä Jumalan armon ja hyvän tahdon. Vaikka tämän pienen ihmisen elämä voi meidän silmin olla särkynyttä, niin Jumalan silmissä hän on suuri ihme. Vaikka meidän silmissä joku ihminen on häviäjä, rikkinäinen, menetetty, pelokas, surullinen, kaipaava, sairas tai syntinen, niin Jeesuksen silmissä on hän pelastettu, armahdettu ja rakastettu.

Saksalainen teologi Dietrich Bonhoeffer on sanonut näin:

” Minussa on pimeyttä, mutta sinun kanssasi olen täynnä valoa. Olen yksin, mutta sinä et minua jätä. Sydämeni on arka, mutta sinä et minua jätä. Olen levoton, mutta sinun kanssasi, minulla on rauha. Minussa on katkeruutta, mutta sinun kanssasi saan uutta kärsivällisyyttä. Sinun tiesi käyvät yli ymmärryksen, mutta sinä tunnet minun tieni.”

Tässä on mielestäni jotain äärimmäisen lohdullista. Minussakin on pimeyttä ja valoa yhtä aikaa, limittäin kuin sormet rukousasennossa. Minunkin peli olisi jo useasti ollut menetetty. Silti olen tässä levollisena ja armahdettuna. Minulla on toivoa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *