Lapset! OI lapset!

Onnea kaikki lapset ja lapsenmieliset! Lapsiin ja nuoriin panostamalla me rakennamme tulevaisuutta – kaikkialla maailmassa. Lapset on minun mielestäni niin mahtavia, että ajattelin kertoa teille muutamista hassuista sattumuksista työssäni lasten kanssa!

CASE #1:
Yhden kerran menin pitämään aamunavausta yhteen alakouluun. Koulun pihalla tuli vastaan pieni ja suloinen tokaluokkalainen poika. Näin eteni meidän keskustelumme.
– “Oletko sinä pappi?”
– “Joo, olen! Tulen pitämään teille aamunavausta!”
– “Sitten minä halaan sinua!” (Tämän jälkeen pieni poika halasi minua ja minä halasin takaisin.)
– “Sinähän olet ihana poika!”
– (Pieni poika katsoo syvälle silmiin) “Ja sinä ihana tyttö!”
Sydämeni suli.

CASE #2:

Oli kahden pienen lapsen kastejuhlat. Minä olin pukeutunut albaan ja kastetut kastemekkoihin. Kastettujen isoveli huutaa kesken kastejuhlan. “Äiti, katso meidän olohuoneessa on kolme enkeliä!” (Toisaalta olen myös kuullut, kuinka kastejuhlassa minua on kuvailtu möröksi tummissa vaatteissa ja albassa kummitukseksi.) 😀

CASE #3:

Menin messun jälkeen seurakuntakeskukselle ja siellä oli haahuilemassa eräs kastejuhlan vieras, pieni ja tomera poika. Siinä sitten rupateltiin ja kerrottiin toisillemme unelmakodeistamme. Tämän veitikan unelmakodin katto olisi suklaakekseistä, ovet vohvelia, sohvat vaahtokarkkia ja lattia lakupötköjä. Isän tullessa etsimään poikaansa poika esitteli meikäläisen: ” Isi tässä on uusi ystäväni.” Ehkä nopein ystävyyssuhteeni ikinä.

CASE #4:
Vastaanottokeskuksessa olen tavannut pieni lapsia paljonkin. Ensimmäiset tulijat tulivat varvassandaaleissa ja sukatkin olivat aivan uusi tuttavuus. Nyt nämä veitikat kadulla kulkiessa vilkuttavat kovasti ja hymyilevät niin, että kaikki hampaat näkyvät.

CASE #5:
Kaupassa käydessäni eräs pieni koululainen halasi yllättäen ja sanoi: “Hyvää iltaa rouva neiti pastori!” Samoin olen saanut paljon siunauksen toivotuksia juuri lapsilta kaupungilla kävellessäni!

CASE #6:
Koululaiskirkkojen jälkeen kävin lenkillä paikallsessa puistossa. Siellä koululaiset tulivat nykimään hihasta ja sanoivat: “Päivi, et sä ole se pappi? Oot tosi kiva. Ja tänään oli kanssa tosi kivaa!” Hetken ajan leikimme puistossa erästä Nooa rakenna- leikkiä.

CASE #7:
Kastejuhlassa sanoin, että kastetun neljä vuotiaalla veljellä on tärkeä rooli isoveljenä. Siihen isoveli tomerasti: “Minä lupaan pitää huolta!” Silloin taisi koko juhlaväki kyynelehtiä.

Aitous. Sympaattisuus. Rakkaudenosoittaminen. Siinä olisi sanoja, joilla haluaisin, että itseänikin voisi välillä edes kuvailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *